2013. február 4.

OTP7 - Mycroft/Lestrade kihívás | első nap




Úgy éreztük Yamival és Reisutoval, itt az ideje, hogy belevágjunk egy hét napos kihívásba; és miután jól kicsesztünk a másikkal, mert csodálatosan érthetetlen címeket és kötelezően felhasználandó szavakat adtunk egymásnak, most büszkén prezentáljuk a végeredményt! (^o^)

A mai, első történetem drabble lett, mert ezt sikerült kiköhögnöm magamból. A többi hosszabb lesz, vagy nem.


cím Reisutótól: vihar előtt
szavak Yamitól: mamusz, átöltözik, fakanál

 I.

vihar előtt



Greg sportzakóban, szürke vászonnadrágban és fenséges felügyelői modorban utasítja az úttest legközepén tanácstalanul álldogáló két járőrt. Nem volt ideje átöltözni, az ebédlőasztaltól zargatták fel – na, nem mintha számolt volna a nyugodalmas szabadnap lehetőségével. Hevesen gesztikulál, néha pedig beletúr ezüstös hajába, ínycsiklandóan, ahogy azt Mycroft megjegyezi magában.

- Még azelőtt emeljenek ponyvát a két hulla fölé, mielőtt rákezdene az eső, most ne cseréljék föl a sorrendet! Ha a víz megint elmossa a bizonyítékokat…

- Lestrade, a két hullán nincs semmi érdekes – az irritáló, monoton hang mindig ugyanaz. Tisztelt Sherlock Holmes, miért nem ütött jobban a bátyjára?

- Már hogy ne volna – vágja rá Greg, inkább kötelességtudóan, mint meggyőződésből.

Sherlock erre nekiáll magyarázni dolgokat, amiknek ugyanúgy lehet köze a belváros alatt futó központi vízvezetékhez, mint a mai menühöz a Vérengző Mamuszban, és amik nyilvánvalóan a betonon fekvő két holttestben csúcsosodnak ki. Greg előtt elmosódnak a szavak, persze nem akarná megbántani Sherlockot, szóval fásultan rábólint mindenre. Kár volt azt a négy napos lasagne-t megenni, legalább melegítettem volna meg, ez a tepsiből fakanállal kombó mindig elvetélt ötlet…

Sherlock éterien fejteget és fejteget, Gregnek meg nem éri meg, hogy emiatt megfájduljon a feje. Tíz perccel később, amikor az egységek és Sherlock már a házban kutakodnak és neki van fél perce, meg egy maradék szál cigije, Mycroft mögé lép. 

- Az a rohadt időjárás - Greg az öngyújtójával babrál és közben felkémlel a londoni szürke égre. - Sherlocknak szerinted feltűnt, hogy te hoztál el otthonról? 

- Elképzelhető. 

- Akkor biztos az is leesett neki, hogy együtt ebédeltünk.

- Csak neked volt bátorságod a tésztához, Gregory. Én nem ettem.

Greg még kétszer próbálja működésre bírni a szerkezetet, aztán hagyja a fenébe. 

- Ha itt maradunk, elkap minket a zuhé.

Mycroft felvonja a szemöldökét, és szinte feltűnésmentesen közelebb vonja magához Greget.

- Még szerencse, hogy van nálam esernyő, nem igaz?   

16 megjegyzés:

  1. Te ütődött nőszemély, ez egyszerre volt tüneményes (A VÉGE) és felkavaró (az egész), és még lehet, jót is tett neki a homlokkal gépelés, mert talán ettől, talán mástól lett egy kellemesen beletörődő, fásult hangulata, ami passzol a címhez is, a témához is, a pároshoz is: nekem tetszett, nesze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ejjj, köszönöm, Jani, köszönöm ♥ nem ez lett életem legje, de ööö majd a következő..! °o°

      Törlés
  2. Köszi, ez már nagyon kellett! Amúgy, nagyon jó lett, csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen! ♥ még hat napig róluk olvashattok, ígérem a végére elegetek is lesz belőle! :D

      Törlés
  3. Isten áldjon meg titeket, amiért kitaláltátok ezt a "játékot", mert így mindenkitől kaphatunk valamit egy egész héten át. Amennyit vártunk rá, szerintem meg is érdemeljük. Nagyon köszönöm én is, imádtam. Főleg a végét. Nyáá, alig várom a következőt, de az tényleg hosszabb legyen egy kicsivel. És gratulálok a sikeres vizsgaidőszakhoz.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút tiétek minden érdem, hogy képesek voltatok ennyit várni, ráadásul tőled még kaptam gyönyörű kritikát is a Merengőn, az ínség idejében :')
      Örülök, hogy tetszett, izé, hálás vagyok ♥ Nem ígérem, hogy a történetek sokkal hosszabbak lesznek, mert direkt szösszenetekben egyeztünk meg, de megteszek minden tőlem telhetőt! Köszönöm, köszönöm ♥

      Törlés
  4. Istenem de népszerű ez a csoda, ahogy illik!♥
    Még mindig a vége tetszik a legjobban. Ahogy Rei' írta, a címhez tökéletesen passzol ez a lemondó hangulat, amit végigviszel rajta (Greg karaktere amúgy is ilyen kis beletörődő cukorbogyó), a végén meg vihar előtt kapunk azért egy kis napsugarat - ez annyira te vagy, nagyon szeretem! Lek. Takt.
    Következőőőt~
    x

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yamiiiiiiiiii ♥♥
      Annyira elfogult vagy, hogy az valami csodálatos ;u; Köszönöm, hogy megvártad tegnap éjszaka, hogy felrakjam, nekem ez mindennél többet ér.

      Takt.

      Törlés
  5. :D Nagyon édes!
    Láttad azt a képet Mycroftról amin ráközelítenek a nyakkendőtűjére? Imádom hogy még az is esernyős ^^
    Köszönöm a történetet! Feldobta a napom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeen, Mark Gatiss egy isten, és mindenre figyel, ha Mycroftról van szó. :D

      Én pedig köszönöm a kritikát, nagyon hálás a szívem érte! ♥

      Törlés
  6. Ugyan Mycroft nekem soha nem jött be igazán, viszont Lestrade igen. Úgyhogy komprosszimuot kötöttem magammal, és rájöttem, hogy felesleges volt. Ez az apró novella bebizonyította, hogy az idősebb Holmesban is van potenciál. Jó sok potenciál. Úgyhogy nem is bánom ezt a párost, sőt kifejezetten örülök, hogy tőled olvashattam ilyet először.
    Mivel lassan kifogyok a jelzőkből, így aztán te is a csodálatos-ragyogó-tündérszép triumvirátust kapod. Bocs a kliséért, de az a helyzet, hogy a ti hármasotok jellemzésére ki kell bővíteni a szinonimaszótárt. És akkor a történetekről még egyí szót sem szóltam.
    Örülünk, hogy Mycroftnál mindig van egy esernyő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tény és való, hogy Mycroft elég megosztó személyiség - Greg azért könnyebben megszerethető karakter; de örülök, hogy tettél vele egy próbát, és hogy nem bántad meg. :3
      Köszönöm szépen a dícséretet! <3<3

      Törlés
  7. Csak engem kapott el az a kedves, szívmelengető érzés, amikor Mycroft a keresztnevén szólította Lestrade-ot? Egyszerűen jó olvasni ilyen apró utalásokat a bizalmas viszonyukra, nem csak azt, hogyan tépik le egymás ruháit (tőled azért az sem rossz khm). A beszélgetésük is rendkívül bájos, és még még még kell belőlük <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háh, én is imádom, amikor Gregorynak szólítja!! ;u;

      Köszönöm, Greeny, igyekszem! :)

      Törlés
  8. Olvasom a blogjaitokat ( Yami,Reisuto és Nussy ) és így...verni kezdem a billentyűzetet.Miért? Hogyafenébe csináljátok emberek,hogy ennyire nagyon jókat írtok. Szerkezet,tartalom és minden jó bennük.MINDEN.Annyira utálom magam,hogy írok-írok és annyira OOC lesz,hogy kész..nektek ez miért megy? ( jó,tudom,hogy sokat-sokat-ésmégannálistöbbet írtok,de...9

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy-hogy csak most vettem észre, hogy írtál? ;u;

      Ez egy jó kérdés, de szerintem embere válogatja - én például KIBELEZŐDNÉK, ha MorMort kellene írnom. Nem értem és éppen ezért nem is tudom irányítani se Moriarty-t, se Morant. Néha eskü, Sherlockékkal is így van. Mycroft és Lestrade viszont mindketten jóval racionálisabb karakterek, mint az előbb felsorolt négyek bármelyike is. Őket egyszerűen jobban megértem, és szerintem ettől nem lesz OOC (ami persze megint nem igaz - egy csomó OOC Mycroftot köhögtem már fel, csak a nagyját szerencsére nem olvashattátok a blogon. :'D)
      És sokat, rengeteget olvasni, mindenfajta témában, mindenféle szerzőtől, és persze gyakorolni sem árt, valamint kell egy életkorral járó tapasztalat is, hogy az ember lánya jót jól írjon.

      HEHE. Most jól rádzúdítottam. Mindenesetre köszönjük a dícséretet, mindhármunknak virul a feje (virtuálisan)! ♥

      Törlés