2013. február 14.

OTP7 - Mycroft/Lestrade kihívás | negyedik nap


Yami negyedik napi története: itt
Reisuto negyedik napi története: itt

Hát, ezzel bizony csúsztam egy hetet. De esküszöm, nem volt szándékos - és a kihívás címe amúgy is az, hogy "megkésve". ;u; Cserébe, amit hoztam az jó értelmetlen. És pocsék is. Ójee. 
(ja, meg gyakorlatilag nem is Mystrade)
(a holnapi eskü jobb lesz)

a cím Reisutótól: megkésve
a szavak Yamitól: teltkarcsú, ideiglenes, macskagyökér



IV.

megkésve

- Hogy az a... 

Greg kivetődött a kocsiból és felrohant a lépcsősoron. A folyosók szokatlan csöndje nélkül is pontosan tudta - megint elkésett az óvodából. Miranda volt az utolsó a csoportban, az óvónő egy lemondó sóhajtással kísérve terelgette ki a kiüresedett teremből.

Lehúzta kislánya lábáról a benti szandált és ráadta a csizmát. Az óvoda lassan lekapcsolta fényeit.

- Apu, megint én maradtam utoljára.

-  Ne haragudj, kicsim. Ma igazán nagyon sok dolgom volt.

Levette az apró, sárga vállfáról a gyerekkabátot és Mirandára adta. Ahogy kéz a kézben kiléptek az épületből, lassan szállingózni kezdett a hó. 

Éppen elindította volna a kocsit, amikor megcsörrent a mobiltelefonja.

- Igen, drágám?

- Merre vagytok? A vacsora totál kihűlt, nélkületek kellett leülnünk az asztalhoz... Ugye már veled van Miranda? Nem késtél el?

Greg egy másodperce hezitált, keresve kislánya tekintetét. Régen ilyen esetekben összejátszottak; azt füllentették otthon, hogy pizzázni voltak, Eva meg nem győzött csodálkozni, hogy egy teljes pizza után Mirandának még van ereje betolni két szendvicset.

Miranda azóta kiscsoportosból nagycsoportos lett.

- Otthon mindent elmagyarázok. Sajnálom. Máris megyünk haza. 

Letette a telefont és beindította a motort. Enyhe szégyenérzet futott végig a torkán, le egész a gyomráig. Általában rosszabbul érezte magát, amikor elindult a Yardról - de minden alkalommal egyre könnyebb lett.

A visszapillantó tükörben Mirandára nézett - a komoly, okos lányára, a legkisebbre, akit mindig is közelebb érzett magához a többinél.  

„Apu Hawaiit rendelt én meg Margaritát! Margarita-Miranda, Margarita-Miranda!”kiáltotta a kislány és nevetve körbetáncolta a nappalit. 

Kisorolt a forgalomba és hazáig egy szót sem szóltak egymáshoz.

***

 - Hogy az a...

Ennél nagyobbat szánt szándékkal sem tévedhetett volna. Ezt ő is tudta, úgyhogy kis híján egy jókorát rúgott az íróasztalába. Még soha, mióta a brit kormányként dolgozott, soha nem fordult elő, hogy bármilyen levelet késve küldjön el. Az ő posztjában ez végzetes következményeket is vonhatott maga után.

- Anthea, kérem, küldje be a januári mappát Mr. Preistup irataival!

Átfutotta az ideiglenes kinevezést, amit két napja kézbesítenie kellett volna a hadügyminiszternek és feszülten morrantott. Most járkálhat naphosszat azt a szerencsétlen félnótást kajtatva, hogy a bocsánatáért esedezzen, amit esetleg a nap végére nagy kegyesen meg is ad. Roppant dühítő ár egyetlen apró figyelmetlenségért. 

Azok az ügyek, amik rendbe hozhatóak.

- Anthea, hívja fel Mr. Preistup-ot, hihetően sajnálkozzon, aztán csikarjon ki belőle holnapra egy időpontot!

Óvatosan belekortyolt a macskagyökér teájába, amit a középsúlyos alvászavarai miatt ivott (vajmi kevés eredménnyel), tekintete végigpásztázta a szobát, ahol élete jelentős részét töltötte; a gyér bútorzaton, a hófehér tapétán, a katonás rendben tartott könyvespolcon, az anyjától kapott teltkarcsú, kínai, és valószínűleg csillagászati értékű vázán, és az egy szem fényképen az asztal végében. 

Azok az ügyek, amikkel rég megkésett.

Körülötte lassan kiüresedett a minisztérium, de nem zavartatta magát; még bőven maradt kitöltendő nyomtatványa, aláírandó szerződései, halaszthatatlan, az ország szempontjából létfontosságú papírjai.

És különben is, szeretett egymagában hazasétálni az elcsöndesedett, hóval borított utcákon.

12 megjegyzés:

  1. NUSSY
    CSODA
    CSODANUSSY
    (és nekem tetszett az üressége és a gyomorba vágó keserűsége, oké?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tetszett? :'D Imádom, hogy olyan burkoltan és kedvesen tudod megmondani, hogy szarság az egész. Ráadásul még csak nem is fluff. Elbuktam, mondjuk ki.

      Köszönöm <3

      Törlés
  2. Derekasan bevallom, az elején még azt hittem Greg az óvodás, és az angstgyanús kép ellenére ez fluff lesz. Tévedtem, mert ez annál sok jobb lett.
    Nem csak a késésed illett a kihívás címéhez, de a történet is. Nagyon jól igazítottad hozzá, gratulálok. :D

    És Greg, szegény pici Greg, hiába nem óvodás, azért jaj de megölelgetném, aztán elrugdosnám Mycrofthoz, mert ott a helye a drágának <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. NA HALLOD
      Yami is mondta volt, milyen baromi édes volna egy ovis!misztréd. De nem. Csak nem. CSAK NEM! :'D

      Imádom megrúgdosni Greget - és fogom is gyakran, ígérem! Köszönöm a kritikát! ♥

      Törlés
    2. Keblemre, Greeny, előre az ovis!misztréd felé!!

      Nekem még mindig baromira tetszik, és Mycroft része ugyanolyan mellbe vágó. Gregnél nagyon tetszett a Margarita-Miranda betoldás, valami istenien cuki volt!
      Halkan megsúgom, a macskagyökér-beszúrásért három pirospontot is kapsz.

      Törlés
    3. Elég má' az ovisMycroftból. Nem lesz ilyen soha. Soha.

      A macskagyökér-ügyön csak az segített, hogy utána olvastam könyvtárban, milyen betegségre jó, ha jó egyáltalán. Örülök a szavaidnak amúgy, igen. (._. )

      Törlés
    4. Nem adom feeeel, míg egy darabban látsz! Nem adom feeeel, míg életben találsz! \o/ \o/
      (Yami, segíts, hogy a fenébe kellene ezt átírni T/1-be? Együtt hány darabban vagyunk? o.o Mondtam, hogy bármit, BÁRMIT CSAK MATEKET NE.)


      Törlés
    5. Csak hogy tudjátok, elkezdtem _megfontolni_ az ovis!Mystrade-et.

      Jaj.

      Törlés
    6. Ne haragudj, hogy megint idepofátlankodom, de lenne egy kérdésem. Mirandát te nevezted el Mirandának? Láttam Yami új Mystrade-ében, de úgy rémlett, hogy tőled származik. Mert ha tényleg te találtad ki, akkor JÓSÁGOS ÉG MEKKORA ZSENI VAGY MÁR.

      "Anything you say or do may be used against you in a court of law." Eddig gőzöm sem volt, hogy ennek van egy neve. Greg is biztosan mondogatja gyakran, hisz az a munkája. És akkor ez egy Miranda warning. Ragyogó *_____*
      (Mondjuk vicces, hogy a kislányát egy rendőrségi figyelmeztetésről nevezi el. Szegény gyerek.)

      Törlés
    7. Hát gratula egy hatalmas zsákkal, nem hittem volna, hogy lesz ember, aki erre rájön - na nem azért, mert nem bízom az olvasóimban, hanem mert nagyon kevesen tudják, hogy ezeknek a gyakran elhangzott soroknak van egy neve ;) Én is egy sorozatban hallottam először és utoljára, és valószínűleg azért maradt meg, mert a Miranda egyébként számomra egy nagyon kedves, egzotikus hangzású név.

      Én köszönöm, hogy ennyire figyelsz, nem vagy semmi, drága Greeny <3 Feldobtad a napomat! :)

      Törlés
  3. Tetszett a szereplők közötti párhuzam, bár tényleg nem Mystrade lett, de egye fene. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamarosan jön a többi - azok már tutkósan Mystrade-ek lesznek, ígérem! ;)

      Törlés