2012. október 23.

14+


Egyszerű és sablonos kis fluff, mert jól esett a szívemnek megírni. Remélem nektek meg jól esik olvasni D:


Johnnal az előző este, egy heves veszekedést követően szakított Felah nevű barátnője, ami azt jelentette, hogy a Sherlockkal való együttélése óta ez volt a tizennegyedik tönkrement kapcsolata. Efölötti vigasztalhatatlan bánatában üldögélt a detektív foteljában reggel óta, egy bödön lekvárba és a reménybe kapaszkodva, hogy ennél már nem lehet lejjebb. A lehető legnagyobb igyekezettel próbált nem gondolni arra, hogy ha ilyen sebességgel halad, Londonban elfogynak a facér, még randira nem hívott nők, ő pedig végérvényesen agglegény marad, örökre egy albérletben féktelen zsenijével.
Ami egyébként így belegondolva, nem is lenne olyan szörnyű.
No de, John.
Még igazán meglepődni sem volt ideje a saját eszmefuttatásán, amikor a bejárati ajtó mögül vízszintes ívben előtűnt néhány váratlan résznyi Sherlock. Először egy kócos fekete hajrakat, nem sokkal később egy szenvtelen szempár, végül egy csinos ívű orr. A gazdájuk a többi testrészét az ajtó mögött felejthette, de úgy tűnt, így is elég jól boldogul. Szemével gyanakvóan végigpásztázta a szobát, és amikor a pillantása összeakadt a félig tátott szájú, totálisan döbbent Johnéval, hirtelen visszarántotta a fejét az ajtó mögé. Aztán mintha mi sem történt volna, Sherlock megjelent talpig eleganciában, kihúzott háttal és lenéző tekintettel. John elé ballagott, aki addigra már úgy, ahogy, összezárta a száját.
-          Mondd, jobban vagy már? – ez volt Sherlock közömbösnek szánt hangja, amiről azonban mindketten tudták, hogy Jóval Többet Takar.
John fásultan a tenyerébe temette az arcát, aztán aprót sóhajtott.
-          Hát úgy nézek én ki? A szerelmi életem, olyan, hogy… történetesen nem létezik. Nincs, aki felkaparjon az érzelmek rosszul lerakott linóleumpadlójáról.
Mintha Sherlock csak erre a reakcióra várt volna, bólintott, és John legnagyobb rémületére felpattant a dohányzóasztalra. Megropogtatta a nyakát, csinált két karkörzést, megköszörülte a torkát, aztán pózba vágta magát és emelt hangon skandálni kezdett.
-          Mindenkivel előfordul, hogy egyszer véget ér a párkapcsolata. Ez alól te sem vagy kivétel. Sajnos semmi sem tarthat örökké. Most bizonyára nagyon rosszul érzed magad. Ez így van jól. A szakítás gyötrelmes metódus, de mindig gondolj arra, hogy a fájdalom csak időszakos. Már mondtam, semmi sem tart örökké. Idővel minden jobb lesz. A barátok pedig melletted állnak, jóban is, rosszban is. – Póz- és hangnemváltás. - Ezért hagyom, hogy egész nap szipogj, búbánatos fejet vágj, szomorú zenét hallgass a nappaliban, és nem fogom szóvá tenni, hogy az agyamra mész vele. Ha vettél a múltkor fagyit ahogy kértem, akkor azt is vehetek ki neked a hűtőből. Segít feldolgozni a veszteséget. Elvileg – mormogta. Lekászálódott az asztal tetejéről és befejezésképpen ügyetlenül megveregette John vállát. A fájósat, természetesen. Úgy tűnt, ezzel vége a műsornak.
John grimaszolt és megpróbált nem felüvölteni. Megdörgölte a vállát, aztán gyanakodva végigmérte.
-          Ezt a szöveget valami tankönyvből tanultad be, ugye? Mert eléggé úgy hangzott.
Sherlock egy egészen picit elpirult.
-          Elképzelhető, hogy merőben véletlen indíttatásból, miután letörten hazaestél, utánanéztem pár dolognak a szerelmi párkapcsolatokat illetően. – összehúzta a szemét - De hozzátenném, az érdeklődésem nem köthető össze szorosan a te eseteddel, szóval ne is próbálj ezzel meggyanúsítani. Amúgy sincs semmi bizonyítékod.
Hát, bizonyítékai tényleg nem voltak, csak sejtései, azok viszont elég biztosak. Nem bírta megállni, hogy ne mondja ki.
-          Sherlock, te aggódtál értem.
-          Hmh – válaszolta Sherlock elmélyülten és kigrasszált a konyhába. Ha John hihetett a fülének, éppen tejet öntött magának.
-          Atyám, Sherlock, te tényleg aggódtál értem.
A detektív valóban egy pohár tejjel tért vissza, mélynek szánt, de valószínűleg rájátszott fájdalommal a hangjában.
-          John, hajnal négy óta azon a kanapén gubbasztasz, az életjeleid meg kezdtek a huszonkét másodpercenkénti pislogásra redukálódni. Tennem kellett valamit.
-          Tehát a legkézenfekvőbb megoldásnak az tűnt, ha bemagolsz egy fejezetnyi lélektant. – John egészen letaglózottnak tűnt. Sherlock a poharat mustrálta és lassan bólintott. – Ehhez azért gratulálnék.
Sherlock zavartan nézett fel rá.
-          Mármint most tényleg-
-          Nem, Sherlock, ez szarkazmus volt.
-          Ó.
Csöndben ültek.
-          Szóval… – kezdte Sherlock óvatosan - Legközelebb esetleg körültekintőbben válassz párt. Mondjuk valaki olyat, aki megbecsül. És nem hagy ott két nap után. – Némi gondolkozás után még hozzátette: - Lehet, hogy érdemes lenne körbenézned a környezetedben. A közvetlen környezetedben, úgy értem.
-          Mrs Hudson-ön és rajtad kívül ki van még a közvetl-óóóóó.
Sherlockra meredt, aki a poharával piszmogott, aztán hirtelen felpattant és kiviharzott a nappaliból. Ajtócsapódás és csend. John szerette volna azt hinni, hogy ez egy újabb átláthatatlan Sherlock-hadművelet, de ha őszinte volt magához, egészen őszinte, tökéletesen értette, mi folyik itt.
Nagyot nyelt és megnyalta a szája szélét.

9 megjegyzés:

  1. Kattant!lock for the win, és istenem, a vége, A VÉGE. ლ(́◉◞౪◟◉‵ლ)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első kommentelő vagy, bárhonnan is nézem~ A szmájli meg ismét új, de nagyon kifejező lett, gratulálok! °3°

      Törlés
  2. MÉG MINDIG MOCSKOSUL IMÁDOM EZT.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én meg még mindig mocskosul imádlak téged <3

      Törlés
  3. szia! *integet*
    szóval, izé, csak azt szeretném mondani, hogy jó volt, és tetszett, és imádom Sherlockot(egyem az aggódós pofáját) és ha lehet, írj sok fanfictiont még nekünk.
    *halkan visszacsoszog a háttérbe*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jahj, hát eszlek meg, te tündér *w* Ígérem lesznek még ilyesfélék, mert a habkönnyű johnlock fluff igazán az én asztalom, bármilyen kínos is ezt bevallani.

      Szóval köszönöm <3

      Törlés
  4. ez szép és jó imádom ahogy írsz kis várást segítő morzsák amíg kezdődik a harmadik évad imádom ezt <3.<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A harmadik évad még egy év, gyere, sírjunk együtt u_u

      Nagyon drága vagy, köszönöm szépen! :)

      Törlés